Site icon הטרדה מינית

התמודדות הורים עם ילד שעבר התעללות מינית

ילדים זה שמחה, אך לא פשוט לגדל ילדים – לדאוג להם לאוכל, למקום לישון, למשחקים, לחינוך טוב… לשמוח כשהם מאושרים, לדאוג כשהם רחוקים, לכאוב כשמשהו מכאיב להם,להציב להם גבולות, לקנות להם מתנות ולהיות בשבילם באש ובמים. ואם כל הדרישות הרגילות הללו נראות קשות, בלתי אפשרי לתאר את המכה האדירה שנופלת על ראשם של הורים כאשר מתגלה להם הנורא מכל- שילדם עבר (או עובר) התעללות מינית.

בשנים האחרונות הולך ועולה מספרם המדווח של מקרי פגיעה מינית בילדים. הפוגעים הם פדופילים המפתים את הילדים בדרכים שונות (בנועם או באיום) וחושפים אותם למראות ופעילויות מיניות שאינן תואמות את גילם. בהקשר זה חשוב כמובן לציין, שכל מגע מיני עם ילדים הוא בלתי חוקי, גם אם נעשה ב"הסכמתו" של הילד.

ילד שעבר התעללות מינית נאלץ להתמודד עם  טראומה לא פשוטה. החל בהתמודדות עם הפגיעה הפיזית (שעשויה להיות כואבת מאוד), דרך ההתמודדות עם הפחד ורגשות נוספים שעשויים להתעורר במצב זה, וכלה בצורך לחזור לתפקוד למרות הטראומה.

ההורים הם אלה שמלווים את ילדם בהתמודדות הקשה הזו (גם כאשר יש תמיכה של אנשי מקצוע). ומלבד מקומם כמלווים, לא ניתן להתעלם מהקשיים שהם עשויים להתמודד איתם בעצמם.

איך מתמודדים ההורים?

כאשר אחד ההורים הוא הפוגע

התמונה שהוצגה לעיל עשויה להסתבך עוד יותר במקרים (שלמרבה הצער מהווים את הרב בפגיעות מיניות בילדים) בהם אחד ההורים, או בן משפחה קרוב, הוא בעצמו הפוגע. במקרה של פגיעה מינית במשפחה, התמודדות ההורים (או ההורה הנותר) מורכבת עוד יותר, משום שיש להתמודד גם עם התפרקות מבנה המשפחה המוכר, עם הכעס הגדול שמתעורר כלפי הפוגע וכעס אפשרי שמתעורר כלפי הנפגע.

במקרים כאלה חשוב להדגיש כי הנפגע העיקרי הוא הילד, ותפקידו של ההורה הוא להתגייס לעזרתו, גם אם זה אומר שעליו להתמודד בעצמו עם השלכות קשות. במקרים כאלה חשוב עוד יותר שההורה יקבל בעצמו עזרה מקצועית.

ראו גם:

ניהול מערכת יחסים זוגית לאחר תקיפה או הטרדה מינית

Exit mobile version